Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2011. január 17., hétfő

Filmajánló

Az ügynökök a paradicsomba mennek


Színes, magyar játékfilm, 91 perc, 2010

rendező: Dézsy Zoltán
forgatókönyvíró: Dézsy Zoltán
operatőr: Mertz Lóránt

szereplő(k):
Karalyos Gábor
Lukács Sándor
Kubik Anna
Vizy Márton
Benkóczy Zoltán 


"Kárász Mátyás jólétben él pártállámi funkcionárius szüleivel a Rózsadombon. Korábban elit egyetemekre járt külföldön, most az ELTE-n tanul. A nyolcvanas évek vége felé az akkor alakuló ellenzékiekhez csatlakozik, a III/III-as Főcsoportfőnökség választás elé állítja: vagy csatlakozik az ügynök-hálózathoz vagy kiutasítják az országból?"

Forrás: http://budapestterminal.hu/film/esemeny/3699-az-ugynokok-a-paradicsomba-mennek 



"„Létezett az SZDSZ-ben egy Kakukk fedőnevű politikus, akinek kiléte máig bizonytalan, mindenesetre tudjuk, hogy tevőlegesen részt vett a liberális párt vezetésében. Ez a karakter volt az ötletadó a főszereplő megformálásakor” - fogalmazott lapunknak Dézsy Zoltán, Az ügynökök a Paradicsomba mennek című film rendezője.
A történet lényegében ennek az embernek a metamorfózisát kíséri végig, vagyis hogy egy ellenzéki fiatalember miként kezd együttműködni a pusztuló rendszer egyes elemeivel. „Többtucatnyian voltak a parlamentbe bejutott képviselők közül, akik korábban ügynökként tevékenykedtek. Nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy valójában nem történt meg a rendszerváltás hazánkban, illetve egészen más volt a háttere, mint amit hittünk róla. Erre utal a fim címe is.” - vélekedett Dézsy.
A mozi négy évvel a rendszerváltás előtt kezdődik és 1990. nyár elején, az első szabadon választott parlament eskütételével ér véget. A film nem nélkülözi a dokumentumfilmes elemeket sem, Dézsy a köztelevízió gazdag képtárából merítve ad hiteles képet az említett időszakról. "

Nincsenek megjegyzések: