Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2010. április 18., vasárnap

MSZP: nem engedték áldozni egy képviselőjelöltünket





Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 25. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja vasárnap - közölte az MSZP az MTI-vel. 

A párt közleménye szerint "az MSZP képviselőjelöltje húsvét harmadik vasárnapján nem kapott ostyát Repcsik Gyula káplántól".

Felidézték: a párt jelöltje a lakóhelyéhez legközelebbi templomban korábban áldozhatott. 


"Azonban alig egy hónapja a káplán telefonon közölte vele: személye nem kívánatos Isten házában, a mai misén Repcsik káplán ezt sajnos tettben is kifejezte" - tették hozzá. 


Az MSZP közleményében szomorúnak nevezte, hogy "a politikai megosztás a templomokba is beférkőzött, és akiknek pont az egyenlőségről kellene tanítaniuk, pártállástól teszik függővé az áldást". 


Remélik - írták -, a jövőben ilyen nem fordul elő sem kampányidőszakban, sem azon túl, és a vallásos embereket "a politikai hovatartozástól függetlenül szívesen látják az egyházak". 


Az MTI elérte telefonon Repcsik Gyulát, aki azt közölte: az ügyben az érsekség (az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye) fog tájékoztatást adni.



forrás: Hírszerző

Nincsenek megjegyzések: