Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2011. április 18., hétfő

Az LMP-nek agyára ment az alkotmányozás!


Szilágyi László az LMP fenntarthatósági kabinetjének vezetője pénteken elmondta, az új alkotmányra vonatkozó javaslatba a módosító indítványokkal több olyan jog is visszakerült, amelyeket az LMP elvárt, de a javaslatból továbbra sem rajzolódik ki az ökoszociális piacgazdaság és a fenntartható társadalom eszménye az ellenzéki párt szerint.


"ökoszociális piacgazdaság " hát ez meg mi a túró. Torgyán kisgazdának volt  a szociális piacgazdaság víziója. Valószínűleg ezt akarják űberolni. Szociális  gazdálkodásból  rendszerváltáskor léptünk a piacgazdaságba.  Isszuk is levét!  A piac az nem szociális, keményen a profitra megy. Ezért buktak be a szociális boltok is, mert Hazánkban állami támogatással működtetik a karvalytőkések garázdálkodását. a szociális gazdaságokat pedig ugyan ezen (konkurens) érdekből nyúzzák állami terhekkel. (Lásd pl-nak a szociális bankok is csődölgetnek elég szép számmal a "nyugati világban")  A kettő együtt nem megy, radikálisan  el kell választani őket, vagy az egyik vagy a másik. És most   előrukkol a francia liberális forradalom Rousseau-i gyökerekből "vissza a természetbe" eredő ideológiával zöldellő LMP.  Mindez a Torgyán kisgazdaféle szociális piacgazdaság legyen öko, és tegyük bele az alkotmányba .. ???  elmebaj, olyan elmebaj mely nincs tisztába a gazdaságtannal és az isteni termtő természet rendjével. (Miért nem kampányolnak pl  a vízerőművek mellett.?)
De nézzük csak az "ökoszociális piacgazdaság"-t  a természet törvényére leegyszerűsítve: az ökoszociális gazdálkodás  az  amikor a cigány a szőlőtőke mellé sz@rik, öko-piacgazdálkodás mikor a bankautomata mellé,  "ökoszociális piacgazdaság " esetén egyszerre   végezhetné két helyen  egy időben a dolgát.
Végül pedig engedtessék meg, hogy Szentmihályi Szabó Péter Új emberből  ollózott idézetével záródjon a gondolatsor. 
" (...) A XVIII. század, az ipari forradalom kőszénbűze és a francia forradalom hamis ígéretei szekularizálták, elvilágiasították Európát. A Természet mintegy Isten helyébe lépett, önálló kultusz, imádat tárgya lett. A piac és a szabad verseny nevében földjüktől, hagyományaiktól, hitüktől megfosztott parasztokból proletárok lettek, akiknek utódai már nagyvárosokban, kősivatagokban nőttek fel, s különösen rossz sor jutott osztályrészül az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamainak egymásra uszításából nincstelenné vált sok-sok milliónak, mely hatalmas néptömeget a Nyugat átengedett a szovjet ateizmusnak, maga is haszonelvű liberális révén. A kapitalizmus és a szocializmus egymással versengve aknázta ki és tette semmivé a természet pótolhatatlan erőforrásait. Így lettek a magyar erdők szemét-lerakóhelyek, így lettek a magyar templomok jó esetben műemlékek, rossz esetben széthordott romok. Égi királyunk, Jézus Krisztus kétezer éves regnálása csöndes diadalünnep, nyugodt emlékezés minden keresztény számára. Szent István ezer esztendős szellemi-lelki hagyománya egy megharmadolt és elbutított, megfélemlített ország hősies emlékezése jobb és gazdagabb időkre.(...) Magyarország sírásói és utódaik köztünk vannak, ragaszkodnak hozzánk, tanítani és szórakoztatni akarnak minket, s "keresztény kurzust" kiáltanak, ha nem kérünk vicceikből és nem értékeljük kabaréjuk humorát."

Forrás: NemzetHír

Nincsenek megjegyzések: