Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2010. január 12., kedd

Az MDF hátán surrannának be a Parlamentbe a liberálisok
Simonyi az MDF-listán?

Bár tagadják, a háttérben egyeztet az MDF és az SZDSZ arról, hány helyet kaphatnak a demokrata fórum listáin a liberálisok. Dávid Ibolyáék többször kijelentették, senkivel nem lépnek szövetségre és cáfolták azt is, hogy a budapesti listát Fodor Gábor vezetheti. Értesülésünk szerint szövetségről valóban nincs szó, ahogy kapcsolt listáról sem, hiszen ez utóbbi 10 százalékos parlamenti bejutási küszöböt feltételez, arról azonban igen, hogy az országos illetve a fővárosi listán helyet szorítsanak néhány szabad demokratának. Az eredeti elképzelések szerint Budapesten liberális politikus kapná az első helyet, Herényi Károlyé lenne a második, őt Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, illetve Boruzs András, a liberális párt fővárosi elnöke, kampányfőnöke követné. Erről Dávid Ibolya pártelnöknek kell a fővárosi MDF-fel megállapodnia.

Úgy tudjuk, hogy a hétvégén a demokrata fórum tagjai azt kérték, a második valamint a negyedik helyre közülük válasszanak valakit, s bár tegnap már kész ajánlattal akartak a szabad demokraták elé állni, ez végül nem ezért nem sikerült. Az MDF-ben azonban folyik az alkudozás, és azt állítólag senki nem kifogásolta, hogy megfelelő anyagi támogatásért cserébe SZDSZ-es politikusok kerüljenek akár befutó helyekre. A fővárosi lista vezetését - mint megtudtuk - Dávid Ibolya mégis inkább Simonyi András, volt washingtoni nagykövetnek szánja, az országos listán a 7. hely jó eséllyel Retkes Attilának, a 15. pedig Skaliczky Andreának, az SZDSZ választmányi elnökének jutna. A lehetséges együttműködést erősíti, hogy Mesterházy Ernő üzletember, a városháza szürke eminenciása állítólag megígérte, valamifajta közös indulás esetén biztosítják az ehhez szükséges támogatást.


Értesülésünk szerint az MDF-ben a szerdai elnökségi üléséig le akarják zárni a párton belüli alkudozásokat, hogy kész tervekkel állhassanak Retkesék elé, akik informátoraink szerint lényegében már lemondtak arról, hogy önállóan induljanak a tavaszi parlamenti választásokon. Ma délelőtt egyébként állítólag Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke bejelenti, hogy Somogyi Zoltán, Dávid Ibolya tanácsadója a demokrata fórum képviselőjelöltje lesz.

(Népszava online)

Nincsenek megjegyzések: