Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2009. október 9., péntek

U-20-as Világbajnokság Egyiptom

A legjobb négy között a magyar U-20-as labdarúgó válogatott!



MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG: 3–2
(1–0, 0-1, 0-0, 2-1)



2009. október 9. 20.00, Szuez (Egyiptom). Mubarak Stadion – 12 000 néző
Vezette: Ruíz – Clavijo, González (mindhárom kolumbiai)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szekeres, Debreceni, Szabó, Zámbó – Koman, Korcsmár (Takács, 79.), Kiss (Futács, 87.), Gosztonyi – Németh, Simon A. (Dudás, 59.) Szövetségi edző: Egervári Sándor.
OLASZORSZÁG: Fiorillo – Bini, Gentili, Albertazzi, Mazzotta – Della Penna (Bonaventura, 58.), R. Garibaldi (Romizi, 55.), Mazzarani, Calderoni, Mustacchio – Misuraca (Eusepi, 46.). Szövetségi kapitány: Francesco Rocca.


Gól:
Koman (2. perc, büntetőből), Mazzotta (82.), Németh (112.), Bonaventura (113.), Németh (117.)


Sárga lap:
Albertazzi (21., 115.), Gentili (35., 71.), Koman (49.), Kiss (72.), Bini (80., 83.), Dudás (92.), Szabó (101.), Takács (105.)

Piros lap: Gentili (71.), Bini (83.), Szekeres (90.), Albertazzi (115.)
Piros lapok – a dráma

Nos, mi is történt a várva várt meccsen? 40 másodperc telt el, máris kiharcolt egy tizenegyest Németh Krisztián! Az öt éve éppen olasz földön légióskodó Koman Vladimir pedig berúgta (negyedik gólját a tornán), 1-0!!! Az esemény teljesen megfogta az olaszokat, egyik elegáns magyar támadás jött a másik után. Pár perc alatt Németh három gólt is rúghatott volna (először lesen állították meg, majd egy lövésnél érték utol a védők, végül Fiorillo hárított). Nem hiába lopta el a Gera Zoltánra a brit szaksajtó által kitalált „Magic Magyar” jelzőt a FIFA hivatalos meccsbeharangozója, maradtak is lendületben az Egervári-fiúk, Gosztonyival és Komannal sem tudtak mit kezdeni a fehérek. Csaknem fél óra eltelt, mire az olaszok eljutottak Gulácsi kapujáig, de a hátsóalakzat jól állta a sarat a félidő hátra lévő részében.

A második félidőben tarthattunk attól, hogy a magyarok hamarabb fáradnak el, hiszen U20-asaink egy nappal később játszották negyeddöntőjüket, mint Garibaldiék, „pluszba” fél órával többet töltöttek a pályán ellenfelüknél Gulácsiék (nem is beszélve a büntetőpárbajról…). Az első baj hamar bekövetkezett: Koman besárgult, így vele csak e meccs végéig számolhatott a csapat, ráadásul az ukrán születésű irányító játéka ettől kezdve igen idegessé, bágyadttá vált. Baj azért nem történt, mert az olaszok görcsösen hajtottak az egyenlítésért, egy sor kontra lehetőségét kínálva a magyaroknak. Sőt: csaknem tizenegyessel felérő előnybe kerültünk, Gentili mezrángatásért megkapta második sárgáját is, innentől eggyel több magyar volt a pályán. Most már a gól- mellett emberelőny is – negyed órával a vége előtt. A hajrá sajnos eseménydúsra sikerült: a rémisztően fáradt magyar válogatott egyenlítő gólt kapott (mint tudjuk, emberelőnyben), majd az időközben mezt cserélő Ruíz sporttárs kiállított még egy olaszt – kettős emberelőny, de 1-1. Egervári felhagyott az átmenetileg egycsatárosra átállított játékkal, Futácsot dobta Kiss helyére. A mester – horribile dictu – utolsó intézkedése volt ez, miután a bíró Szekeres piros lapot érő szabálytalansága után üvöltöző olasz kollégájával együtt a lelátóra száműzte. A hosszabbítás előtt a két tréner egy-egy „Júlia-erkélyről” magyarázta el fiainak (Egervári tíznek, Rocca kilencnek) a legfontosabb tudnivalókat.

A végkifejlet

A hosszabbításban a piros mezesek kezdtek élénkebben, mégis Gulácsinak kellett nagyobbat nyújtóznia egy olasz lövés után. A három kiállítás miatt eközben rettenetesen üresnek tűnt a szuezi gyep. Gyorsan le is telt az első 15 perc. A másodikban Németh végre villant 2-1-re alakítva az állást, de a kisvártatva 8 főre fogyatkozó (Albertazzit is kiállították) olaszok egyenlítettek. ÉS NÉMETH MEGINT MEGINT VILLANT!!! 3-2!!! És vége...

(forrás: Magyar Nemzet Online)

Nincsenek megjegyzések: