Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2010. március 1., hétfő

A rabbi szerint Sólyom nem méltó államfőnek, ha nem ír alá


Ha Sólyom László nem írja alá a holokauszt-tagadást büntető törvényt, „nem méltó arra, hogy köztársasági elnök legyen” – mondta Domán István főrabbi. Szerinte a köztársasági elnök csinált már több olyan dolgot, ami nem a demokráciát segítette elő. A főrabbi azt is elmondta, hogy nem lehet egy szintre hozni a kommunizmus és a nemzetiszocializmus bűneit.

Domán István, az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetem professzora a Heteknek nyilatkozva üdvözölte a holokauszt-tagadás büntethetőségéről szóló törvényt, amelyet szerinte ha komolyan vesznek, annak építő-nevelő hatása lehet.

A főrabbi szerint Sólyom László „csinált már több olyan dolgot, ami nem a demokráciát segítette elő, de remélem, most nem rugaszkodik el a demokráciától annyira, hogy ne írja alá. Ha mégsem teszi, akkor egyértelmű: Sólyom László nem méltó arra, hogy köztársasági elnök legyen” – jelentette ki, hozzátéve: a kommunista rendszerek emberiség ellen elkövetett bűntettei nem sorolhatók egy kategóriába a nemzetiszocializmus által elkövetett bűntettekkel. „A kommunizmus is nagyon súlyos eltévelyedés volt, sok embert igazságtalanul ítéltek el, de nem volt szisztematikus népirtás. A nácizmus egy teljes népet akart megsemmisíteni csecsemőtől az aggastyánig. Egy nép kiirtását tűzte ki célul, egy védtelen népet ítélt halálra anélkül, hogy bíróság elé állította volna” – fejtette ki.

(hetek)

Nincsenek megjegyzések: