Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2010. március 4., csütörtök

Szégyen


Újabb érdekes eszmefuttatással ajándékozott meg minket a minap a (szerencsére) volt oktatási miniszter, Magyar Bálint. Igaz ugyan, hogy hatalmas meglepetést nem okozott a nagy gondolkodó legújabb bölcsessége s  az is, hogy szerencsére elmúltak már azok az idők amikor abnormális elképzeléseinek bármiféle közvetlen eredménye lenne a magyar oktatásra, mégis érdemes egy kicsit elidőzni legújabb agymenésén. Előzményként annyit, hogy a FIDESZ bejelentette, hogy amennyiben hatalomra jut, megszünteti azt a Magyar Bálint által bevezetett gyakorlatot, hogy az általános iskolák alsó tagozataiban nem lehet megbuktatni a nebulókat mondván, a gyermekek a lehető legifjabb korban szokjanak hozzá, hogy még ebben a sokszor banánköztársasághoz hasonlító országban sem lehet bármit megtenni  következmények nélkül. A gondolat helyes, pontosabban szólva így lenne normális. Csak a Magyar Bálinthoz hasonló, magukat reformereknek nevező, nemzetromboló debilek gondolhatják úgy, hogy az használ a gyermekeknek ha szépen hagyják, hogy a legelemibb tudások nélkül is elbukdácsoljanak a középiskoláig. Vagy még tovább, mert az önjelölt oktatási miniszterünk gondoskodott arról is, hogy a középiskolába történő felvételi vizsgák is olyan alacsony szintűek legyenek, amelyen még a legszerencsétlenebbek is nevetve megfelelnek.

Lényeg, hogy a FIDESZ szerint ennek a magyarbálinti lébecolásnak vége lesz és aki hülye az bizony ha tetszik ha nem, ha akarja Magyar Bálint  ha nem, megbukik és osztályt ismétel. Na erre már a volt oktatási miniszter is felkapta a fejét és magából kikelve szidalmazta az atyaúristent is amiért szétverik az ő reformjait, mert mint mondta szerinte a "buktatás ártalmas, mert megszégyeníti a gyereket és az egész hátralévő életét tönkreteheti. Különben is a tanár a hibás azért, amiért a gyerek képtelen buktatás nélkül megtanítani a gyereknek a tananyagot."

Drága hirtelen haragú Magyar Bálint,  epeömlés helyett miért nem hallgat legalább ön a nagy elődre Leninre,  aki már annak idején is megmondta, hogy nem a buktatást kell megszüntetni hanem: "Tanulni! Tanulni! Tanulni!"

Nincsenek megjegyzések: