Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. szeptember 12., péntek

Bábjáték


Amilyen kecsegtetően indult, mégha oly' kevés valóságalapja is volt, Gyurcsány Ferenc elszólása miszerint amennyiben nem szavazza meg a parlament az "adőtörvényeket" illetve a jövő évi költségvetést, ő bizony lemond, olyan csúf véget is ért. Nos ami igaz az igaz eme bejelentését kétséggel fogadtuk, hazudott ő már nagyobbat is, de mégis. Mégis reménykedtünk, reménykedtünk mert amint az sejthető volt, önmagán kívül, senki sem volt hajlandó a programja mellé állni. Az SZDSZ ezt nem tekintette programmnak hanem csak egy kétségbeesett hatalmon maradási kísérletnek, de ugyanúgy a többi párt is. Szakértői kormány alakítását szorgalmazták a szabad madarasok, narancsos úrék pedig az előrehozott választások követelését hangoztatták folyton-folyvást mint egy bekrepált lemezjátszó azt a bizonyos lemezt. Majd Orbán hangnemet váltott, lehet ezúttal már úgy volt öltözve, és a parlament szétkergetését szorgalmazta. Persze csak óvatosan, nehogy végül cselekedni is kelljen.


A remény pedig kezdett elveszni. Kiherélték a lehetőséget, mint mindig. Ezúttal is csak a lózungok szintjéig jutottak el az úgynevezett "ellenzékiek". Az MDF még megkísérelt kicsikarni egy közös tanácskozást az összes ellenzéki párt bevonásával, de arra az SZDSZ már nem kíváncsi. Helyette elment a szocialistákkal egyeztetni. Hogy miről? Azt csak a jóég tudja. Fodor Gábor szerint arról, hogy tárgyaljanak egy esetleges szakértői kormány felállításáról. Gyurcsány szerint "szó sem volt ilyesmiről". Lendvai Ildikó nagyasszony szerint megbeszélték azokat a pontokat, amiken finomítani kell ahhoz, hogy az SZDSZ elfogadja. Elkeserítő. Háttéralkuk, műbalhék, majd végül megeggyezés...

Elkeserítő. Amíg a FIDESZ jelentéktelen pótcselekvéseivel igyekszik úgy tenni, mintha kormányt akarna buktatni, ügyesen egyensúlyozva a szavak és a tényleges cselekvés vékony kötelén, addig az SZDSZ szépen kialkudja a számára legmegfelelőbb feltételeket a kormányba való visszakerüléshez. És teheti mindezt azért, mert hagyják. Hagyják azok, akik állítólag kormányt akarnak buktatni és kisöpörni a parlamentet, mint annak idején Nagy Imre a padlásokat.

Elkeseírő. Ez már nem kormányválság, hanem egy ócska bábjáték. S, hogy ki a báb ki a bábjátékos? Azt döntse el mindenki maga.


Nincsenek megjegyzések: