Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2009. február 12., csütörtök

(I)gazság-szolgáltatás

Tegnap végre, valahára - tizenkét év után - jogerős ítélet született Princz Gábor (volt Postabank elnök-vezérigazgató) és társai ügyében. Harmadfokú tárgyalásra azért volt szükség, mert bár elsőfokon felmenetette a Fővárosi Bíróság az összes vádlottat, a "különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés vádja alól", - a különösen nagy érték közel 36 milliárd forint volt (annak idején) - a másodfokú ítélet 3.6 millió forint megfizetésére kötelezte Princz Gábort míg három társát 1.5-1.5 millió forintra büntette. Ezért került sor a tegnapi harmadfokú tárgyalásra, amely az előző ítélettel egyetértve bűnösnek találta Princz Gábort és társait továbbá a másodfokú ítélettelteljes mértékben egyetértve, helyben hagyta annak ítéletét.
Ez tehát a jelenlegi igazságszolgáltatás. Három és fél millió forinra büntetni valakit 36 milliárd elherdálásáért, zsebrevágásáért. Ráadásul egy olyan valakit, aki ezt ha kell, a mellényzsebéből egy laza csuklómozdulattal kifizeti. Elképesztő. Arról már nem is beszélve, hogy ez a köztörvényes bűnöző hányszor volt a magyar közszolgálati televízió Nap-Kelte című műsorának köztiszteletben álló vendége. Rendszeresen járkál be oda, mintha otthon lenne, valahányszor ítélet születik az ügyében. Bemegy és Verebes Pista vállán kisírja bánatát és elzokogja üldöztetését. Az embernek ilyenkor összeszorul az ökle. 36 milliárd forint "hűtlen kezelés", többezer ember pénzének elkártyázása s mindez állami asszitálással.(1997-1998 között közel 200 milliárd forintot pumpáltak a csőd szélére futtatott bankba, hogy utána 100 milliárdért eladják) Gyomorforgató. Csoda, hogy egyáltalán megbüntették.

Nincsenek megjegyzések: