Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2009. február 2., hétfő

Műbalhé


Alig telt el két nap a miskolci rendőrkapitány kijelentése és az azt követő azonnali "áthelyezése" között, Draskovicsék már meg is gondolták magukat. Arról, hogy miért változtatta meg ilyen hamar a döntését a miniszter nem sokat tudni de annyi bizonyos, hogy vasárnap már vezető hír volt minden híradásban, miszerint Palotás András folytathatja munkáját. Állítólag tüzetesen kivizsgálták az ügyet, s mivel egy "szerencsétlen" mondaton túl másban nem találták bűnösnek, mégsem menesztik a rendőrkapitányt.
Legalábbis ez a hivatalos verzió. A valóság véleményem szerint azonban egészen más. Hétfő reggel, - aludni
nem tudván - jobb híjján bekapcsoltam a televíziót és belenéztem (rossz szokásomhoz híven) a Nap-Kelte nevezetű förmedvénybe. Felháborító, ugyanakkor egyáltalán nem újdonságerejű volt az, hogy a négy egymást követő meghívott vendég közül három (Teleki László romaügyi miniszteri megbízott, egy SZDSZ-es nímand és Bencze József országos rendőrfőkapitány) azzal kapcsolatban nyilatkozott, ami a miskolci rendőrkapitánnyal történt. Gyanús volt, hogy egy ilyen - véleményem szerint ezredrangú - ügy miért kap ekkora sajtónyilvánosságot. Megunva a témát, átkapcsoltam a hasonló színvonalú TV2-re hátha történt más is a világon, mint ez a felfűjt műbalhé. Nagyot nem csalódtam, mert ott is éppen Bencze József beszélt felvételről a miskolci "ügyről". Azt hiszem ez a tipikus "gumicsont" esete amit akkor szoktak bedobni a lebutított nép közé, amikor valami sokkal-sokkal fontosabb történik. Olyan, amiről el akarják terelni a figyelmet. És valóban. A már unalomig lerágott és ezer - az utcáról összeszedett és a stúdiókba berángatott - "szakértő" által szanaszét csócsált "ügy" mellett fél percben (két, a "romaügyben" megszólaló közé ügyesen elrejtve) beszámolnak arról, hogy kormányunk újabb 1 milliárd euró (300 milliárd forint) kölcsönt vett fel valahonnan. Ezután már minden világossá vált. Így már érthető ez az egész cirkusz a rendőrkapitány körül. Kellett valami, amin elrágódhatunk. Amin felháborodhatunk. Amire odafigyelhetünk ahelyett, hogy a valódi, a ténylegesen húsbavágó problémára fókuszálnánk.
Kellett kreálni egy megfelelően felfújt műbalhét, cigányozó rendőrrel, őt megvédő cigányvajdával, szinpátia és ellenszinpátiatüntetéssel, pökhendi miniszterrel, menesztéssel, visszahelyezéssel, petícióval és ezernél is több önjelölt - két perc hírnévért a szennyvízcsatornának is boldogan nyilatkozó - "szakértővel".
Amíg pedig mi ezen a gumicsonton rágódunk, szépen csendben végleg eladósodunk. Legújabban 300 milliárd forinttal és annak kamataival.

Nincsenek megjegyzések: