Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2009. február 9., hétfő

A kicsinyesség magasiskolája

Ez is bekövetkezett. A válság immáron, végérvényesen és visszavonhatatlanul begyűrűzött nemcsak a gyárakba, munkahelyekre, tőzsdékre de még a politikusok elméjébe is. Szellemi tőkéjük úgy tűnik hűen a forinthoz napról-napra inflálódik. Amíg az üzemekben leépítenek, addig vezető gondolkodóink, saját magukat építik le. Most éppen a FIDESZ adott egy már-már felülmúlhatatlan leckét az országnak demagógiábaól. Történt ugyanis, hogy a nagyra szinte már sehol sem értékelt, "válságkezelő" miniszterelnökünk Gyurcsány Ferenc, több közéleti személyiséggel együtt, a hét végén bécsbe utazott megtekinteni a rocknagyi Tina Turner koncertjét. Ízlések és pofonk, mondhatnánk és normális esetben el is intéznénk ennyivel. Az ő baja, ha nem tud magával mit csinálni -itthon meg úgyis minden rendben van - és kiugrik Bécsbe csápolni egyet. Ám a legnagyobb ellenzéki(?) pártunknál úgy tűnt ez a koncertesdi nagyon kicsaphatta a biztosítékot, mert azon nyomban összerántott egy sajtótájékoztatót, felelősségre vonva a miniszterelnököt a "sógoroknál" végigtombolt koncert miatt. Hogy képzeli ezt az ország első embere? Nincsen egyéb dolga? Válság idején koncertre van pofája menni?Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket intéztek Gyurcsány Ferenchez, gondolván, hogy ezzel majd kutyakeményen a sarokba szorítják és a megszeppent miniszterelnök úr majd könnyes szemmel kér elnézést tőlük és legközelebb majd csak a Fásy Ádám koncertjeit látogatja szigorúan magánpénzből és kizárólag azután, hogy egyeztetett velük. Ahogy azt a narancsos pártnál elképzelik. Szólni kéne már valakinek, hogy ébressze fel őket mert az a bizonyos kéz sajnos már régen a bilibe lóg. A rögtönzött sajtótájékoztatónak, mondanunk sem kell, az égvilágon semmi eredménye sem lett. Daróczi Dávid kormányfő, hűen a főnökéhez, roppant flegmán visszakérdezett, hogy akkor hova mehet a miniszterelnök úr a FIDESZ szerint? EDDA koncert belefér? Vagy esetleg egy Bánk Bán darabra még elmehet a túérzékeny miniszterelnök úr? Nos ha engem kérdeznek inkább valahová egészen máshová mehetne már. Hogy hová, azt ki lehet találni.
Mindent összevetve véleményem szerint is kissé cinikus a miniszterelnök viselkedése és pofátlan pénzszórásával a már szinte teljesen elszegényedő társadalom arcul köpése. Ezekben az időkben meg kiváltképpen nagyfokú arcátlanság, amikor egymás után küldik el az embereket a válságra hivatkozva. Mégis az ellenzék reakciója, ha lehet még ennél is nagyobb impotencára vall politikai értelemben. Nem hiszem, hogy ez lenne az ország legfőbb baja. Nem hiszem, hogy az ellenzéknek bármi köze is lenne ahhoz, hogy ki nézheti meg Tina Turnert és ki nem. Egyszerű demagógia amit csináltak és amit csinálnak. Ebben a felfújt koncert-ügyben benne van az egész eddigi teljesítményük. Sajnos. Nem sajtótájékoztatókat kéne összehívni, főleg nem ilyen ezredrangú kérdésekben, hanem cselekedni.

Nincsenek megjegyzések: