Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2009. február 11., szerda

Tényleg betelt a pohár!



És már nem először telik be az a bizonyos pohár. Olyannyira, hogy a vasárnap hajnalban Veszprémben történt borzalmas és józan ésszel felfoghatatlan esetet követően a Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt (szeretjük vagy nem az most nem érdekes) "Betelt a pohár" címmel megírta a véleményét. Nemcsak erről a konkrét ügyről (embernek még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető lények minden ok nélkül halálra késeltek egy veszprémi kézilabdást, másik kettőt meg súlyosan megsebesítettek egy helyi szórakozóhelyen).
Bayer zsolt nem csak erről a gyilkosságról, hanem az egész velejéig rohadt és elállatiasodott bűnözői rétegről, és amely réteg szinte kizárólag cigányokból áll, a tehetetlen, inpotens rendőrségről a korrupcióval és még ki tudja mivel átitatott politikai körökről írt.
Nyíltan és őszintén.
De akárhogyan is, ő csupán a véleményét vetette papírral, mint újságíró. Mert min újságíró, feladata és kötelessége a közvélemény tájékoztatása. Mindezt egy állítólagos demokráciában, állítólagos sajtószabadság idején. Nem a kádári, mindent a szőnyeg alá söprő, munkanélküliséget még hírből sem ismerő, országunkat cinikusan a "legvidámabb barakknak" nevező, sör-visrli diktatúra idején. Nem. Mindezt most az rendszerváltásnak mondott katvasz után húsz évvel. S mi következett ez után? Gyurcsány Ferenc miniszterelnök habzó pofával követelte Bayer fejét, a gondolatait közölni merő újság bojkottjára hívta fel a benne hirdetőket és az azt előfizető közintézményeket, tovább kérte Draskovics rendészeti, vagy ki tudja jelenleg éppen milyen miniszterét, hű talpnyalóját, hogy hozza meg a szükséges jogi és sajtóetikai intézkedéseket az újságíró ellen.
Csodálatos. Ez korunk sajtószabadsága. Lehet mindent, csak a kormánynak tetsző legyen. Mert ahogy Orwell is írta, minden állat egyenlő....

Bayer Zsolt: Betelt a pohár (csak azért is olvassák el!)

Nincsenek megjegyzések: