Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. október 7., kedd

Tóra-teleregény a Budapest TV-n



Új sorozatot indított útjára, a keresztény értékrenddel eddig sem vádolhatott Budapest TV. A zsidó újévre időzített sorozat témája mi is lehettett volna más, mint Mózes öt könyvének a Tórának a bemutatása. A sorozat százötven részes, és minden egyes nap - a zsidó vallást figyelembe véve, szombaton és vasárnap természetesen szünetel a matiné - egy- egy, közel tízperces elmélkedést láthanak az érdeklődők a Tóra egy-egy fejezetéről. S, hogy kellőképpen tápláló szellemi betevővel legyünk ellátva, minden epizódban egy - egy lényeges mondatot ki is emelnek, amit részletesen, a gyengébb szellemi képességűek számára is megérthetően elmagyaráznak. A műsorban olyan jeles személyek segítenek bebarangolni Mózes öt könyvének labirintusát, mint Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi és Raj Tamás nyugalmazott főrabbi. Ez mindenesetre megnyugtató. Örül az ember szíve, amikor megtudja, hogy ezt a rendkívül sokak által várt sorozatot autentikus, hozzáértő mondhatni szakemberek vezetik. Arról nem is beszélve, hogy mindezt az örömhírt, ezt a huszonegyedik századi csodát - ha nem is maga Mózes hozta le közénk - Erdei Grümwald Mihály, a Budapest Televízió szerkesztője jelentette be. Így első olvasatra ő is autentikus személynek tűnik. Nem kis öröm ez ebben a rohanó világban. Ahogy azt az egyik műsorvezető Schweitzer József is megjegyezte " az élet nagy célja a Tóra, azaz Mózes öt könyvének megismerése, amelynek tanításait minden emberhez el kell juttatni." Gondolom itt a saját nevében beszélt, ami az élet legnagyobb céljait illeti, ámbár azt el kell ismerni, hogy fontos dolog a Tóra megismerése és megismertetése. Csodálatos küldetés és nagy érdeklődés lehet iránta ebben az országban. Kijelentésének folytatása is ezen a fenkölt ösvényen haladt tovább miszerint, "a Tóra a zsidó nevelés alapműve, az erkölcsi tisztaság tudománya, amellyel a gyermekeknek útmutatást kell adni az élet kérdéseiben." Újabb örömhír, kedves gyerekek. Ha már unjátok a sok bugyuta rajzfilmsorozatot és agyament szereplőit, akkor itt a Tóra. Tanuljatok egy kis jómodort, felebaráti szeretetet. Habár abban, amit ebből tanulnak, (a palesztinokkal való bánásmódot és más -nem zsidó- embertársaikhoz való hozzáállást figyelembe véve,) azt hiszem nem lesz sok köszönet.
Egy szónak is száz a vége, újabb fejezettel bővült a zsidóságot érintő atrocitások és kirekesztések sorozata. Nem is értem, hogy tudnak még ebben az országban élni egyátalán. Itt ahol úton-útfélen támadják őket. S, hogy a mózesi erkölcsökre, a bosszúálló Istenre, a "szemet szemért, fogat fogért" filozófiájára, a "kiválasztott nép" felsőbbrendűségét hirdető tanokra, az állandó lekiismeretfurdalást éreztetni kívánó "üldötetett nép" toposzora közel 9.5 millió magyar nem kíváncsi? Nos, az az ő bajuk. Majd elkapcsolnak egy másik csatornára. Ám ha mindezt szóvá teszik mondván, hogy ez itt még mindig Magyarország, egy több mint ezeréves kersztény állam, nos akkor megnézhetik.
Magukat.

Nincsenek megjegyzések: