Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. október 1., szerda

Gyurcsány - Orbán egyetértés




Hogy van olyan ezen a világon amiben ez a két politikai fenomén egyetérthet, affelől eddig sem voltak kétségeim. Legfeljebb a konkrétumról, a közös nevezőről nem voltam ezidáig megbizonyosodva. Ezidáig. De háéla az égnek van két ügy amely mellé mindkét nagyágyú egyöntetű mellszélességgel kiáll. Öröm ezt hallani ebben a "megosztott" országban. Illő is volt, hogy éppen ők mutassanak jó példát és végre közösen kiálljanak egy olyan ügy mellett, amelyet mindketten fontosnak éreznek. És most bizonyára mindannyian valami nagy, valami szent, valami erőremutató, mind a nemzet, mind az egyes ember számára hasznos és kiemelkedően lényeges kérdésre gondolnak. Ebben az esetben sajnos ki kell ábrándítani mindenkit aki valami nagyívű deáki célokra gondol.
Az első ügy amely mellé mindketten egy emberként odaálltak az a "Tarka Magyar" nevezetű civil kezdeményezés. Hogy ez tulajdonképpen mit takar azt nehéz lenne megfogalmazni. Igyekszek idézni a felhívásukból, hátha azzal közelebb jutunk a megoldáshoz. Ezek szerint ez lesz (október 4.-én) a rendszerváltás óta megrendezett "legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen." Ahányszor ezt már hallttuk. Újabb semmitmondó, csupán a médiának szóló hisztériakeltés arról, hogy ebben a "kurva" országban" nem lehet élni az állandó fenyegetettségtől és az üldöztetéstől. Lassan minden hétre jut egy demonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen. Derék dolog, de mégis vannak kétségeim affelől, hogy mindezvalóban nemes célt szolgál-e vagy nem több, mint egy újabb gumicsont amin a média és a béka segge alá hülyített fogyasztói rágódhatnak. Továbbá szinte mérget vennék rá, hogy ez esetben sem az iskolákban már-már mindennapossá váló tanárverésekről, az Olaszliszkán agyonvert tanárról, vagy az ezekhez hasonló esetekről lesz szó. Miért is lenne...
Nos ehhez a civil kezdeményezéshez csatlakozott Orbán, Gyurcsánnyal egyetemben. Ebben bizony egyet tudnak érteni. És még másban is.
Bizony-bizony a cikk begépelésekor már beköszöntött a zsidó újév. Ez pedig olyan, de olyan fontos esemény, amelyről mindkét politikusunknak (Gyurcsánynak és Orbánnak) külön - külön meg kellett emlékeznie egy-egy köszöntő levélben a zsidó hitközségek vezetőinek. Ebben is egyet tudtak érteni. Hiszen ezek rendkívül fontos dolgok a nemzetre nézve. Jó tudni, hogy a legfontosabb dolgokban egyet tudnak érteni. Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések: