Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. június 23., hétfő

Félelemkeltés Galgagyörkön

Ma reggel a TV2 Mokka című műsorának vendége volt a Galgagyörkről elmenekült család feje és Dósa István a Magyar Gárda főkapitánya. Mint azt már számtalan helyen megírták a galgagyörki családnak azért kellett a saját házából elmenekülnie, mert a házhoz tartozó úgynevezett nyári konyhába egy cigány család önkényesen beköltözött és onnan senki kedvéért nem volt hajlandó kiköltözni. A család hiába kérte a falu jegyzőétől kezdve a rendőrség segítségét, hogy ugyan bírják már rá a hívatlan vendégeket a költözésre. Ígéreteket persze kaptak, hogy majd intézkednek csak győzze szépen kivárni. Nem lehet csak úgy az utcára tenni egy családot, kiváltképen ha az a család cigány. Sértené a jogaikat. Meg különben is minek nekik az a nyári konyha? A "szomszédok" tehát háborítatlanul éltek tovább, sőt olyannyira otthon érezték magukat, hogy a tiltakozó családnak el is láták a baját valahányszor felhánytorgatta nekik, hogy mi jogon élősködnek más tulajdonában. Még nekik állt feljebb és ezt nyomatékosítva el is kalapálták a családfőt, az autóját megrongálták és sorolhatnánk. Az ígérgetések meg maradtak továbbra is ígérgetések a jegyző és a rendőrség részéről, mígnem odáig fajult a helyzet, hogy 30-40 kapával, kaszával felfegyverkezett "szomszéd" igyekezett jobb belátásra bírni a családot. A segítségül kiérkező négy (!) rendőr meg talán még a családnál is jobban féltve életét, nem mert közbeavatkozni, a családdal együtt bemenekült a házba várva az erősítést. Elég paradox helyzet állt elő. A házban jogosan élő család lett kitúrva, az önkényesen beköltöző "szomszédok" által. Végső elkeseredésükben fordultak a Magyar Gárdához, hogy legalább abban segítsen nekik valaki, ha jogos tulajdonukat vissza már nem is kaphatják, hogy el tudjanak menekülni onnan. A kiérkező Magyar Gárda segítségéből, -nem meglepő módon- a "független" média cigányüldözést kreált. Elképesztő történet. Már az első hírek is teljességgel abszurdak voltak. "Szomszédok" vitájának állították be az ügyet, az elkeseredettségében a Gárdát kihívő családfőt pedig rasszistának állították be. Milyen "szomszédok"? Kérdem én. Önkényes lakásfoglalók. Az igen, no de szomszédok? Elképesztő.

A reggeli műsorban sem az volt a téma, hogy miért kellett a saját lakásából elmenekülnie egy családnak, hanem, hogy a "Magyar Gárda megjelenése félelmet kelt a romák körében Galgagyörkön" Ez már az abszurd netovábbja. Mégogy félelmet kelt? Még számon is kérte a kisebbség fogadatlan prókátora Jakupcsek Gabika, hogy "miért kellett a Magyar Gárdát kihívnia a családfőnek?". Hogy merészelte megtenni? Szerencsétlen családfő meg hiába mondta, hogy ha nem segítenek neki ő most "nem lenne itt". Ez nem érdekelte Jakupcseket. Csak erőltette, hogy mit képzel magáról a családfő, hogy félelmet kelt a romákban a Magyar Gárda masíroztatásával. A megszeppent férfi teljesen feleslegesen mesélte el, hogy ő hívta a rendőrséget is, de a szerencsétlen rendőrök a 30-40 feldühödött roma elől bemenekültek a házukba. Velük együtt. Hiába mondta, hogy az élete "veszélyben volt", hogy "halálfélelme volt". Ez senkit sem érdekel. Miért kellett a Magyar Gárda oda? Nem szégyelli magát? Nem gondol bele, hogy az ott élő romáknak ez micsoda trauma?

Elképesztő ez a mentalitás amit Jakupcsek gabi megenged magának. Felelősségre vonja a családja és saját életét féltő férfit. Mit képzel magáról? Félelemben élnek azóta a ciányok Galgagyörkön. Ebbe gondoljon bele az önző családfő. Arcátlan pofátlanság amit egyesek megengednek maguknak. Beköltöznek a házába illetéktelenek, az autóját összetörik őt magát összeverik, a kutyáján átmennek fűkaszával, nekitámadnak negyvenen kaszával, a rendőrség jobban fél mint ők, és kétségbeesésében kihívja a Magyar Gárdát, hogy legalább az életét megmentse és el tudjon menekülni a saját házából, félelmet keltve a cigányokban. Ez kérem felháborító. A rasszizmus legmélye.

Elszképesztő arcátlan pofátlanság amit a Jakupcsek megengedett magának. "Félelmet kelt a romákban". A pofám leszakad komolyan. Ha nem hallom nem hiszem el. Nem az a hibás aki beköltözik más házába illetéktelenül? Aki összetöri az ezt szóvátevő autóját, beszakítja annak dobhártyáját? Nem. Elképesztő.

"Elfajult a szomszédok vitája". És ezzel el van intézve. Hihetetlen.

Nincsenek megjegyzések: