Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. július 21., hétfő

Európa legjobb négy csapata közt a magyar U19-es labdarúgó válogatott!
Tudom, hogy ez nem egy sporttal foglalkozó oldal, mégis úgy vélem nem árt néha a sok negatívum mellett, valami kellemes hírt is olvasni. Valami olyat ami bizakodásra, örömre és legfőképpen büszkeségre adhat okot ennek a kártevőktől lecsupaszított, s mind gazdaságilag,mind szellemileg lassan a végletekeig kifosztott országnak.

2008 július 14-én kezdődött és július 26-áig tart, a 19 évesek labdarúgó Európa Bajnoksága
Csehországban, amire a magyar fiatalok is kvalifikáltatták magukat, többek között
Portugália legyőzésével (1-0). Már önmagában ez, az EB-re való kijutás hatalmas fegyvertény a mai magyar labdarúgást ismerve. Már csak azért is mert a csehországi viadalra mindösszesen nyolc (8) csapat utazhatott el. Már pedig a legjobb nyolc európai csapat közt lenni, mégha a 19 évesekről is van szó, igencsak megtisztelő és dicsérendő eredmény.

Aztán kicsit elszomordhattunk amnikor megkaptuk az Európa Bajnokság csoportbeosztását, ugyanis olyan osrzágokkal sorsoltak össze minket mint,
Bulgária, Spanyolország, Németország. Ebben a nyégyes csoportban kellett helytállnia Sisa Tibor csapatának, azaz minimum a második helyen végeznie, hogy továbbjusson és éremért játszhasson. Az, hogy Bulgáriát legyőztük (1-0) még nem is volt akkora meglepetés, ám ezt követően jött az EB magasan legjobb válogatottja, Spanyolország. Azok a Spanyolok akik rendre megnyerik a korosztályos Európa illetve Világbajnokságokat -többek között e legutóbbi U19-es EB-t is-, mi pedig tizenegy éve voltunk utoljára kinn az Európa Bajnokságon. De csodálatos futballal, elszántsággal és akarással sikerült a lehetetlen. Legyőztük a Spanyol válogatottat (1-0) és ezzel a verséggel búcsúztak is a viadaltól. Ilyet is ritkán láttam, hogy egy magyar-spanyol meccs után síró, zokogó, magukba roskadt spanyolok fekszenek a füvön vagy letörten az ég felé néznek és nem értik mi történt, hogy lehetett, hogy néhány magyar legény így elbánt velük. Csodálatos érzés volt látni, ahogy a címvédők elkesredetten sétálnak lefelé a pályáról. Szép volt fiúk!

Ezzel a győzelemmel már bebiztosítottuk a csoportban a második helyet, azaz sikerült a csoda, továbbjutottunk a csoportból, függetlenül az utolsó,
Németország elleni meccstől. Azt a mérkőzést sajnos elveszítettük tegnap (1-2), így ha az első helyet nem is sikerül megszerezni fiatal labdarúgóinknak, a másodikat igen. Ezzel bejutottunk e legjobb négy(!) csapat közé (Németország,Csehország, Olaszország, MAGYARORSZÁG).

Legközelebb szerdán (július 23) játszik a magyar válogatott Olaszország ellen. A tét, a döntőbe jutás! A mérkőzést az Eurosport is közvetíti 17:30-kor. Sok siket nekik ezúton is!



Nincsenek megjegyzések: