Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. július 3., csütörtök

Megbüntették az egyik siófoki kocsma tulajdonosát

Megbüntették az egyik siófoki kocsma tulajdonosát, aki drágábban adta az italt a romáknak. A kocsmáros törzsvásárlói kártyával járó kedvezményt vezetett be, a romák egy csoportja azonban nem kapott kártyát.


A romákat az egyik siófoki a kocsmában érte a megkülönböztetett bánásmód.

A törzsvásárlói kártyát azért vezette be a kocsma tulajdonosa, hogy megszabaduljon a szerinte hőzöngő, olykor-olykor igencsak nem kívánatos roma vendégek egy körétől, akik viselkedésükkel elriasztották a többi vendéget.

„Én ebből élek, nekem ezt meg kell védenem ezt a helyet, nekem ez pénzbeli forrás. Hogyha ezek az emberek továbbra is ide jártak volna, én bezárhattam volna, ezt tönkretették volna a sörözőt” – mondja Mráv Tibor, a Szomjas Bakter Művek tulajdonosa.

„A próbavásárlások bebizonyították, hogy egyértelműen roma származású embereknek tényleg, ténylegesen duplán kellett fizetni” - ezt már a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke mondja, aki szerint nem helyén való néhány ember miatt a többit is megbüntetni.

„Azzal nem tudok semmiféleképpen egyetérteni, hogy 1-2 ember végett vagy esetleg pár ember végett egy adott csoportot büntettünk azzal, hogy bejön, és akkor mivel ő roma származású ezáltal neki duplán kell fizetni” – mondja Németh Zsolt, a siófoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság álláspontja is az, hogy nem lehet vendég és vendég között különbséget tenni. Diszkriminatív, ha valaki etnikai hovatartozása miatt jut drágábban egy termékhez.

A kocsma tulajdonosát ezért egymillió forintra büntették. Mráv Tibor azonban nem ért egyet a bírsággal, a határozat ellen pedig fellebbez.



Forrás: www.dunatv.hu

Nincsenek megjegyzések: