Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. július 1., kedd

A tolerancia diszkrét bája

Mielőtt bármit is taglalnék szeretném leszögezni, hogy a hír, bármennyire is abszurd, nem Magyarországról származik. Szerencsére. Ám annyira azért ne ragadtassuk el magunkat a megkönnyebülés adta eufóriától, hiszen mi sem állunk ettől messze sajnos. De nem is húzom tovább sz idegszálaikat. A hír röviden annyi, hogy egy svédországi iskola diszkriminációval vádolja az egyik nyolc (!) éves diákját, amiért az volt olyan kiközösítő, hogy a születésnapi zsúrjára nem hívta meg két osztálytársát. Ezért a kirekesztő magatartásáért természetesen, ahogy az nemnormáliséknál lenni szokott, az ügyet - és bár átvitt értelemben ugyan, de a gyereket is - parlament elé vitte az iskola. A meghívókat amiket a kisfiú az órán osztott szét, természetesen elkobozta a tolerancia élharcos tanára. Álljunk meg egy pillanatra és emésszük az eseményeket. Mi is történt valójában? Adott egy nyolc (!) éves kisfiú akinek születésnapját a szülei egy kis babazsúrral akrják megünnepelni, amire természetesen az ünnepelt választhatja ki a meghívottakat. Normáliskénál, teszem hozzá halkan. A kisfiú bemegy az osztályba és az óra alatt elkezdi kézbesíteni a meghívókat azok számára akiket szeretne a szülinapi zsúron látni. És itt van a kutya elásva kérem szépen. Akiket szeretne látni. De szegény kisfiú valószínűleg nem ezen a bolygón él és csak a zsúr idejére pottyanhatott közénk. De az is lehet, hogy csak egyszerűen szellemileg visszamaradott. Hogya csudába nincsen annyi sütnivalója, hogy legalább mindezt ne az óra kellős közepén tegye? Nem, ne értse félre senki, itt nem arról van szó, hogy zavarja az órát, ami miatt a többiek esetleg nem tudnak figyelni, vagy zavarja a tanárt a munkája közben, ezek a kőkorszaki idők már elmúltak. Ha kedve szottyan akár fel is állhat és haza is mehet. Nem, itt nem az a baj. Sokkalta nagyobb hibát követett el, a kirekesztő kisdiák. Ugyanis ha négyszemközt adja át a meghívókat akkor nem sérti meg mások méltóságát, így viszont igen. Ugyanis mindenki előtt megszégyenítette azt a két diálot, akik nem kaptak meghívótt a zsúrra. Még ilyet! Ez azonnali lépéseket kíván, rendkívüli parlamenti ülést minimum. Ezt feltehetőleg a tanerő is tudta és azonnal felterjesztette a kirekesztő kisfiú ügyét a Parlamentig. Hogy képzeli az a pimasz kis taknyos, hogy így megalázza két osztálytársát? Mi az, hogy ő dönti el ki vesz részt a babzsúron? Hát ilyet még nem látott a világ. Ez már mindennek a teteje. Méghogy megválogatja kit szeretne látni a saját születésnapján. Igenis ez diszkrimináció amellett pedig nyilvános megszégyenítés és kiközösítés. Ez már tényleg az emberi jogok sárba tiprása. Nem kíván egyseket meghívni a saját, szülinapi bulijára! Hát ez meg miféle arcátlanság. Ugyan olyan alkotmányos alapjoga van részt vennie a születésnapi zsúron annak a két társának is, mint bárki másnak. Mi jogon rekszt ki bárkit is? Méghogy fejlett, civilizált társadalom.
A megrendült család feje, kétségbeesetten fordult az ombudsmanhoz kegyelmet kérve tőle és természetesen magyarázatot is adva arra, hogy miképpen eshetett meg ez a végzetes baklövés.
Az egyik fiú álítólag azért nem kapott meghívót, mert ő sem hívta meg a gyermekét a szülinapjára, a másik pedig állítólag éppen haragban áll a szülinapossal.
Kérdés, hogy érdekel e már ez valakit. Ebben az abszurd világban, félek senkit sem. No de sebaj, majd bemegyek a kedvenc sörözőmbe és próbálja meg valaki előttem meghívni egy italra az ismerősét. Mi az, hogy az egész kocsmát nem hívja meg? Ez már nyilvános megszégyenítés és diszkrimináció kérem szépen. Vagy meghív mindenkit aki éppen ott van, vagy ne igyon, pusztuljon szomjan bánom is én. De ne rekesszen ki senkit, mert megjárja.
A svéd parlament szeptemberben tárgyalja az ügyet.

Nincsenek megjegyzések: