Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. május 19., hétfő

"A 60 éves Izrael köszöntése
Cionista örömünnep Budapesten

„Izrael Állam a 20. század legnagyobb sikertörténete, hiszen a holokauszt hamvaiból egy virágzó demokráciát sikerült felépíteni” – hangsúlyozta Aliza Bin-Nun, Iz­rael magyarországi nagykövete a budapesti Hit Parkban rendezett zsidó–keresztény konferencián. A rendezvénynek otthont adó Hit Gyülekezete vezetõ lelkésze elmondta: „Tovább harcolunk az antiszemitizmus, az anticionizmus és az iszlám történelemhamisítás ellen.”



Aliza Bin-Nun kifejtette: „A vészkorszak romboló ereje és a háborús veszteségek nem akadályoztak meg minket abban, hogy a nemzetek családjában Izrael újra elfoglalja a helyét.” Mint mondta, Izrael azzal, hogy régi-új nemzetként elutasította, hogy a holokauszt páratlan tragédiájában eltûnjön, nemcsak a zsidóság, de az egész emberiség számára üzenetet hordoz: a remény nem vész el, a hit ad erõt arra, hogy a romok helyén újra felépítsük az életet.

Az izraeli diplomata a rendezvényen szerzett tapasztalatait értékelve elmondta: nagyon jó érzést jelent számára, hogy látja, milyen sok barátja van Izraelnek Magyarországon, hiszen ez biztosítja õt arról, hogy a közösség támogatásának köszönhetõen a zsidók soha nem lesznek egyedül ebben az országban. A diplomata több ezer ember elõtt beszélt errõl vasárnap a Hit Gyülekezete Hit Park elnevezésû budapesti csarnokában, ahol az egyház a pünkösdi rendezvénysorozatot kiegészítve ünnepséget és konferenciát tartott Izrael születésének 60. évfordulója alkalmából.

Aliza Bin-Nun beszélt a nemzete és Magyarország közötti egyre szorosabb kapcsolatról is. „A Szovjetunió összeomlása és a magyarországi rendszerváltás után a magyarok az elsõk között állították helyre a diplomáciai kapcsolatot Izraellel. Azóta az együttműködés tovább mélyült, amelyben jelentõs szerepet vállalt a Hit Gyülekezete is. Aliza Bin-Nun köszönetet mondott a közösségnek azért, hogy anyagilag is segítette Izrael háború sújtotta településein élõ gyermekek magyarországi pihenését. Kiemelte, hogy ez a közösség volt az egyetlen, amely tavaly olyan izraeli gyerekek üdültetését vállalta, akik a Gázai övezetben folyamatos rakétatámadásoknak vannak kitéve. A közösség idén újabb akció keretében a korábbinál még több izraeli gyerek számára szervez balatoni üdültetést.

Jehuda Sen, az Izraeli Turisztikai Minisztérium közép- és déleurópai igazgatója kiemelte, hogy a Hit Gyülekezetének az ünnepsége a legnagyobb évfordulós rendezvény egész Európában, és minden bizonnyal a legnagyobb olyan rendezvény, ahol az európai evangéliumi keresztények ünneplik a zsidó államot. Sen elmondta, szeretné, ha élõben közvetítenék a rendezvényt Izraelben, hogy bátorítást meríthessenek belõle az ott élõk, legfõképpen azok, akik már elfelejtették, mit is jelent az igazi cionizmus. Az igazgató elmondta, hogy a közösség által szervezett tanulmányutak jelentik az Izraelbe irányuló magyar turistaforgalom tíz százalékát."


Forrás:

http://www.hetek.hu/?q=node/17496

1 megjegyzés:

RuhNestah írta...

Na szép... hit gfyüli,cionista buli...mi kell még?cigányfrakció a parlamentbe???