Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. május 6., kedd

Gondolatok, egy plakát kapcsán.

Egy korábbi bejegyzés késztetett ezúttal arra, hogy billentyűzetet ragadjak és néhány sorban lejegyezzem azt, amit az ominózus hirdetmény kiváltott belőlem. De mielőtt ezt megtenném, igyekszem röviden leírni miről is van szó.
Az, hogy ebben az országban pénzt, és nem is kevés pénzt, költenek az adófizetők pénzén arra, hogy megpróbálják velünk (becsületes állampolgárokkal) elfogadtatni az elfogadhatatlant, magyarul kísérletet tegyenek arra, hogy a cigány kisebbséget megpróbálják jobb színben feltüntetni, és a velük szembeni vélt, vagy valós ellenérzésünket lehetőleg még csírájában elfolytani közel sem nevezhető újkeletű próbálkozásnak. Már ez a kísérlet önmagában véve sem más, mint egy borzasztó nagy paradoxon, avagy a tyúk és a tojás esete. Már elnézést de mi volt előbb, a cigánybűnözés vagy az irántuk érzett elutasítás? Kérdésem költői természetesen, de talán elgondolkodtató. Szóval ott tartottam, hogy nem újkeletű ez a propaganda kísérlet. Kormánytól függetlenül minden éppn hatalmon (és nem hatalmon) lévő párt igyekszik megfelelni az úgynevezett "európai értékeknek" és igyekszik TOLERANCIÁRA (így csupa nagybetűvel) (ki)oktatni bennünket. Legyünk toleránsak tulajdonképpen mindenkivel; az adót fizetni nem hajlandó kínaitól kezdve, az olaszliszkai tanárt a saját lányai előtt agyonverő cigányokig bezárólag mindenkivel. Az etióptól a hottentottáig. Természetesen a határon túli magyarok ebbe a hatalmas csoportba nem tartoznak bele.

Tolerancia. Ez is egy olyan szó amit valahogy mindig akkor használnak amikor a legkevésbé kéne. Na de térjünk végre a lényegre.


Egy korábbi bejegyzésben láttam egy nagyon érdekes plakátot. A plakát szövege valami olyasmi volt, hogy "
Merjünk sokszínűek lenni, mert az ország romák nélkül szürkébb lenne!" Ez is egy úgymond "tolerancia-plakát" Egy tacepao, ami semmi más célt nem szolgál, mint azt, hogy a járókelőben bűntudatot ébresszen. Újabb náciveszélyt, marhavagon indítást, elgázosítást és még Isten tudja mit vizionáló hirdetény. Szinte tudat alatt sugallja a szerencsétlen műveletlen prolinak, hogy bizony itt valakik (na ugyan kik?) már nem elégszenek meg a romák kirekesztésével, azok eltűntetését, ha úgy jobban tetszik elpusztítását tervezik. Ez a mondat legalábbis ezt sugallja. Mégha feltételes módban íródott is, nem kell nagy ész hozzá, sem egyetemi végzettség ahhoz ,hogy magunk előtt lássuk ahogyan egy alulszocializált prolinak a nem túl tekervényes agyában már szinte pereg a film az újabb holokausztról. Valakik már megint milliókat ölnek abba a mi pénzünkön, hogy toleranciára buzdítsanak, hogy elfogadásra, együttélésre kényszerítsenek, a lelkiismeretet megcélozva.

Lehet én vagyok kissé alulszocializált, de talán nem lenne egyszerűbb az okot megvizsgálni és nem az okozatot feltünteni hibaként?

Azt már nem is említem, hogy az ominózus plakátot a Szerencsejáték RT. finanszírozta az általunk befizetett pénzből. Márpedig én kikérem magamnak azt a pofátlanságot, hogy a pénzemen kioktassanak és megmagyarázzák nekem, hogy kivel, mikor legyek toleráns, kit és hogyan szeressek és fogadjak el. Vegyék el az ő "szocpolitikájukból" az erre szánt pénzt, aztán felőlem (még akkor sem lelkesedek az ötletért) írogathatnak ilyen tacepaókat az aluljárókba vagy a WC falára. Legalább letakarják azt a sok grafitit amit ezek a drága jó "színes" egyének voltak kedvesek a műemlékeinkre felokádni. De adhatnák ezt a pénzt az olaszliszkai tanár családjának is.


Amúgy meg elgondolkodtam egy picit a szövegen.
"Merjünk sokszínűbbek lenni! Az ország romák nélkül szürkébb lenne!" Nos az én véleményem ennél kicsit eltérőbb. A magam részéről sokkal inkább az ellenkezőjét állítanám. Ha úgy vesszük, éppen hogy színesebb lenne. Elég ha csak arra gondolunk, hogy mennyi bronz vagy annak látszó szobor maradna a helyén, mennyi színesfém, rézkábel lenne a rendeltetésének megfelelő helyen. A nemrég ellopott orgonasípokra már ki sem térnék.
De lehet bennem van a hiba.
Nem vagyok elég toleráns.


Nincsenek megjegyzések: