Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. május 31., szombat

De nehéz az iskolatáska...

Sokszor írtam, és feltehetőleg még nagyon sokszor fogom is írni, hogy ami ebben az országban jelenleg megy, az már nagyon - nagyon régen elhagyta a normalitás legenyhébb fogalmát is. Ám, amit tegnap olvastam a Magyar Nemzet ,"Pénzért jártak iskolába" című riportjában, az már tényleg messzemenőkig kimeríti a az éppeszűség határát. A történet úgy kezdődött - 2008. februárjában-, hogy Kerepesen az önkormányzatot felkereste egy magát a "Rászorultakat Segítő Közhasznú Alapítvány"-nak nevező szervezet. Hogy ezek kik? A fene se tudja. Ilyen, mellékvonalon feltehetőleg színesfémkereskedelemmel foglalkozó, fantomszervezet többezer van az országban. Mindenesetre tény, hogy felkereste az önkormányzatot mondván, hogy ők bizony itten mostan szeretnének felzárkóztatni. Hogy ki hívta oda őket? Ki kérte a segítségüket, azt a kutya se tudja. Jöttek, kopogtattak és nagyon szerettek volna felzárkóztatni.

Ez mind szép és jó. Nagyon nemes gesztus ez a keresztényi, felebaráti szeretet. Ám, ez a panamai fantomszervezet, nem állt meg ennyinél. Ők tovább licitáltak. Ügybuzgóságuk odáig tejedt, - feltehetőleg ezt is a puszta felebaráti szeretet mondatta velük, mert ekkora marhaságot csak komolyan mond az ember- , hogy ezt megfejelték azzal, miszerint még ők fognak fizetni azoknak, akik hajlandóak felzárkózni.

És ez most teljességgel komoly. Ez a nevenincs szervezet azt találta ki, hogy azoknak a "hátrányos helyzetű" (gyengébbek kedvéért: láblógató cigány) egyéneknek, akik hajlandóak rávenni magukat arra, hogy még a nyugdíjjaskoruk előtt megszerezzék az általános iskolai bizonyítványukat, azoknak ők bizony fizetni fognak. Ez egyfajta ösztönzés akart lenni addig , amíg a tudásvágy utat nem tör a középkorú "kisdiákokba". Mert azt hiszem rasszizmus lenne feltételezni, hogy ezek a "hátrányos" helyzetű színesfémkereskedők illetve magánvállalkozók, főállású segélylesők nem akarnak se tanulni se dolgozni. Erről természetesen szó sincsen. Se Kerepesen, se máshol. Egyszerűen nem tudnak se tanulni, se dolgozni. Nincsen rá pénz, az állam nem segít maguktól meg nem tudnak stb. Ám ez év februárjában végre rájuk ragyogott a az isteni szerencse. Jött ez a banánköztársaságbeli fantomszervezet és megígérte, hogy amennyiben elmennek az oktatásokra ahol megtanítják nekik a betűvetés, az olvasás, a számolás fortélyait - közvetlenül az előtt, hogy megmutatták nekik miképpen működik az angol vécé illetve hogyan illik legalább megözelítőleg emberként viselkedni, késsel villával enni, vagyis amint elsajátítják még a nyugdíjjas éveik előtt azt, amit normáliséknál egy 14 évesnek már természetes-, nos akkor minden 150 órás rész képzés végén, és most kapaszkodjanak meg!, megkapják a jelenlegi minimálbérnek megfelelő összeget. És ez nem vicc!

Magyarán szólva, semmi más dolguk nem volt a kerepesi "hátrányos helyzetűeknek", mint elvégezni egy röpke kurzus alatt a nyolc általánost. Jó-jó értem én ez nem egyszerű feladat a számukra. Főleg így zanzásítva nagyon nehéz megismerkedni a szorzótáblával, az összeadással és egyéb alapvető, de esetükben bonyolult feladattal. Ezt én teljességgel meg is értem. Elvégezni a nyolc általánost, az már egész embert kíván. Főleg munka mellett, ösztönzés nélkül. No de azt hiszem ez a teher kevés cigány vállára nehezedik. Jött tehát ez a nevenics szervezet és azt ígérte, hogy amennyiben beiratkoznak a képzésükre, és el is végzik azt ,vagyis szereznek annyi tudást ami egy nagyon szerény képességű 13-14 éves gyereknek van, akkor ezért cserébe -hiszen nagy fába vágták ezzel a fejszéjüket "hátrányosék"-, mindezt az emberfeletti küzdelmet azzal honorálják, hogy a tanulás ideje alatt, minden 150. óra után, megkaják a jelenlegi minimálbért, megfeszített munkájuk eredményeképpen. Ez már egyszerűen abszurd. Na de azért nem eszik ilyen forrón a kását Kerepesen sem. Voltak további feltételek. Azon túl, hogy a nagydolgukat nem a teremben végzik és nem is az udvaron, kötelező volt minden egyes órán megjelenni. Azért ez sem kis feladat. És ezt hogyan ellenőrizték? Na nem, nem írtak jelenléti ívet kérem szépen, az feltehetőleg sértené a személyiségi jogaikatt, egyszerűen azzal fenyegették meg őket, hogy bármikor jöhet fenntről, - a nagyoktól- szúrópróbaszerű ellenőrzés. Aki pedig aznap éppen nem tartózkodik az oskolában, na az keresztet vethet a pénzére. Elég egyetlen hiányzás, és a pénzt megvonják.

Nos gondolom mondanom sem kell, hogy hány "hátrányos helyzetű" egyénben éledt fel hirtelen a tanulni akarás. Egész pontosan 73-an jelentkeztek erre a fizetős felzárkóztatásra. Vonzó volt a lehetőség, hogy az újabb semmittevésért 150 óránként (annyi ideig tartott egy részkurzus) megkapják a minimálbért. A kissé kivénhedt nebulók jártak is egy rendszeresen, egészen addig, amíg le nem telt az első 150 óra és a beígért pénz, a jutalom, csak nem akart megérkezni. De ezt a pofátlanságot már a cigányok sem viselték el. Ők megfeszített munkával jártak be minden nap, nem szartak a pad alá, megtanulták leírni a nevüket, egyszóval mindent megtettek, de a beígért minimálbér sehol. Na ez már Strassburgért kiált. Egy darabig reklamáltak, a panamai banáncég meg hitegette őket, hogy majd a jó Gyurcsány fizet, csak most ő is nagy trutyiban van. De egy idő után elfogyott a tanulni vágyók türelme is. (Arról nem is beszélve, hogy a polgármester sem látott egy fillért sem a beígért terembérletért, mert az önkormányzat épületét használták az önképzőkör székhelyeként.) A fantomcég vezetője, Orsósné Varga Mária, meg hitegetett mindenkit.

A tanulásra szomjazó "fiatalonak" pedig hamar elmúlt a szomjúsága, így a 73 fős hallgatóság 3 főre csökkent. Maradt a felháborodás, amiért megkárosították őket. Hogy önök most ezt nem értik? Hogyan is károsítohatták volna meg őket? Ahogy a helybeli volt nebulók mondják, ők bizony megkárosultak emiatt a felzárkóztatás miatt, mert a legtöbbjük és itt idéznék: "felmondott az iskola miatt a munkahelyén". Ez azért tényleg szörnyűség. Hiszen feltehetőleg egy jól fizető, nehéz fizikai munkát igényló munkahelyet hagytak ott, a tudásszomj miatt. Teljesen jogos, hogy most kicsit elszontyolodtak a kerepesi cigányok. Valószínűleg a munkahelyükön már mást alkalmaznak helyettük. Minden bizonnyal valamely tanulásra kevésbé fogékony társukat.

És még csodálkozik bárki is, hogy ezek után már nincsen kedvük tanulni és a felzárkózás puszta gondolatától is kiveri őket a víz.


Nincsenek megjegyzések: