Ez a blog nacionalista,rasszista, antiszemita, homofób, xenofób, revizionista, irredenta, fasiszta, soviniszta, félelemkeltő és gyűlöletkeltő gondolatokat tartalmaz! Egyesek szerint...

2008. május 14., szerda

"nincs cigánybűnőzés!"-szemelvények egy napra.

1.
Cigány vert óvónőt - Megmutatta magát a Gárda


Rendőrségi és önkormányzati engedély nélkül tartott felvonulást a Csongrád megyei Apátfalván a Magyar Gárda kedden délután.


A településen több mint 20 gárdatag, 40 szimpatizáns és 20 ellentüntető vonult fel. A spontán demonstrációt egy helyi képviselő szervezte, de nem történt rendbontás, így a rendőrség nem oszlatta fel a csoportot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Magyar Gárda azért vonult fel a településen, mert az egyik óvoda dolgozóját megütötte egy roma szülő. Az eset még múlt csütörtökön történt. Egy öt éves kisgyerek azzal ment haza, hogy őt az új óvónéni megpofozta, mert a délutáni alvás közben nem aludt. A szülők ezen felháborodtak. Az anya összetalálkozott az utcán a dajkával és megverte. A könnyebb sérüléseket szenvedett óvónő orvoshoz ment, látleletet vetetett és feljelentést tett a rendőrségen.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az óvodában csupán annyi történt, hogy a dajka csendre utasította a gyerekeket, de nem ütött meg senkit.

Varga Péter a település polgármestere elmondta, az önkormányzat vizsgálatot indított az ügyben. A polgármester közölte: a településen soha nem volt jellemző a kirekesztés sem etnikai, sem más szempontok alapján. Apátfalván évszázadok óta békességben élnek együtt a többségi és a kisebbségi társadalom tagjai - mondta Varga Péter.

A Magyar Gárda miután felvonult az óvoda előtt, egy szöveget olvasott fel, amelyben azt mondták, hogy nem az egész cigánysággal van bajuk, csak az erőszakoskodókkal és ez ellen szeretnének fellépni.

2.
Idős matrónát rabolt ki a brutális cigány testvérpár


Egy 72 éves sarkadi asszonyt rabolt ki egy 14, illetve alig 18 esztendős testvérpár hétfőn este fél tíz körül Sarkadon az Anti úton. A tetteseket a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya ma délután őrizetbe vette.

Az idős asszony a cukorgyári vasútállomástól a vonattól gyalogolt hazafele, amikor elmondása szerint valaki hátulról a cipője sarkára lépett és ugyanakkor előre lökte.

A sértett így hasra esett, támadói pedig egy sötét színű ruhadarabot csavartak a fejére miközben kitépték a nyakából kézitáskáját, kezéből pedig a szatyrot, majd gyalog kereket oldottak. A tettesek készpénzt és személyes iratokat vittek el a táskában.

3.

Madár lett a besurranó cigánygyerek


Súlyos sérüléseket szenvedett egy 14 éves tolvaj Nyíregyházán, miután kizuhant a negyedik emeleti ablakból, ahová a házigazda elől mászott ki - közölte hétfőn a rendőrség. A lakás tulajdonosa először azt hitte, saját fia szenvedett balesetet.

A 14 éves fiú még szombatra virradóra surrant be egy lakásba, s a zajra felébredő házigazda azt gondolta, hogy a hasonló korú gyermeke érkezett haza - ismertette az esetet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az apa bement a szobába, erre a tolvaj kimászott a negyedik emeleti lakás ablakába. A házigazda azt hitte, hogy a saját fia ki akar ugrani, megpróbálta visszahúzni, de a kamasz lezuhant a járdára.

A riasztott mentőkkel a férfi a kórházba is elkísérte a súlyos sérültet, s csak ott, később vette észre, hogy nem az ő gyermekét tolják ki a műtőből, amikor meglátta a tetoválásokat az operált fiú vállán.

A rendőrök kérdésére a férfi azt mondta, hogy a lakásban és a ház előtt sötét volt, így alig látta a fiú arcát, aki nagyon hasonlított a gyermekére. Az ablakon kizuhant fiatalnál, akit állapota miatt még nem lehetett kihallgatni, találták négy, a lakásból származó karórát és egy mobiltelefont.

Nincsenek megjegyzések: